Dorin TUDORAN – Lupul etnic, dughiniști și dughisiți

 

Dion 55

Desen & Copyright @DION

Máté-András Levente: ”Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noştri (Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, n.r. Gândul) cu privire la diferenţa dintre ei. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav şi eu personal o să semnalez la ambasade această problemă”.

Domnul Levente uită că UDMR nu este o formațiune politică per se, ci o formațiune etnică. Și nu fiindcă cineva le-ar fi impus acest format membrilor ei, ci pentru că așa au hotărât ei.

Fiindcă tot va semnala — bazându-se doar pe un “probabil” — “la ambasade” un inacceptabil “vot etnic”, domnul Levente ar trebui să nu piardă această ocazie pentru a întreba ambasadele cu pricina câte partide etnice există în țările lor și câte dintre ele sunt membre ale Legislativului.

Nu știu dacă dl Cătălin Teodorescu este nevinovat și dl Markó Attila Gábor – vinovat. Nu știu dacă amândoi sunt fie vinovați, fie nevinovați. Dar știu că, folosită abuziv, corectitudinea politică devine exact contrariul a ceea ce trebuie să fie. Și ea ar trebui să fie corectitudine.

Ce ne facem dacă până și dl Ion Cristoiu are mai multă dreptate decât dl Levente?

“Cătălin Teodorescu e acuzat în afacerea Retrocedările ilegale. Retrocedările ilegale sunt apanajul PDL. Vârât la zdup, Cătălin Teodorescu ar fi dat în gât întreg fostul Guvern Boc. Așa, rămas în liberate, grație solidarității de partid, Cătălin Teodorescu  va ști să fie și el recunoscător: O să tacă! Acesta e șpilul în afacerea de azi.” (aici)

Dacă e vorba despre un parlamentar al unei formațiuni politice căruia i se dă liber spre tribunal, poți să strigi cât te țin plămânii “Dai în el, dai în partidul nostru!”, că nu-i pasă nimănui.

Dacă e vorba despre un parlamentar al unei formațiuni etnice căruia i se dă liber spre tribunal, strigi cât te țin plămânii “Dai în el, dai în etnia noastră!” și ameninți cu “ambasadele”.

A eticheta orice joc murdar din culisele politicii drept “hăituire etnică”, doar pe baza unui “probabil”, este o strategie cel puțin contraproductivă. Nu “probabil”, ci în mod sigur.

Mai mult decât “probabil”, când strigi, în orice situație, “Săriți, lupul etnic!”, riști să nu te mai ia nimeni în serios, exact când lupul cu pricina își arată, cu adevărat, colții.

Dion 55

Desen & Copyright @DION

 Luceferii huilei internaute românești — În Linie Dreaptă — își trag din nou peste moacă zâmbetul diafan de Miron Cozma și se exersează în ale poliției politice, fredonând viguros: “Noi, cu mușchii ca oțelul,/Vom culege mușețelul!”

Ar trebui să înțelegem că numele unor cetățeni români găsite de hackerii “Humpty Dumpty”-”Shaltai Boltai” în documente ale lui George Gavrisha, asistent al lui Alexander Dughin, sunt oamenii Moscovei în România – niște dughiniști? Așa, otova, de la Ilie Bădescu la Vasile Ernu?

Faptul că dl Vasile Ernu este un om de stânga îl aruncă în categoria smintiților care pregăteau la Chișinău un atac terorist, planificat pentru ziua alegerilor din 30 noiembrie?

DORIN TUDORAN este un important poet, eseist, publicist și disident politic român. Suntem onorați că Domnia Sa a acceptat să preluăm, în CULTURA DE SÂMBĂTĂ, texte din CERTOCRAȚIA ( aici postăm și ne umplem de blogdaproste )…