Invitaţie la teatru

 

Program teatru

CE A FOST ÎN PRIMA PARTE A LUI DECEMBRIE

Iarna și-a început pe deplin stăpânirea, iar Teatrul Tony Bulandra a întâmpinat-o cu mare fast în prima săptămână a lui Decembrie, după cum vă povestim mai jos…  

 2 Decembrie 2014

 A Douăsprezecea Noapte – spectacolul regizat de Di Trevis a revenit la Sala Mare. Unul din cele mai bune spectacole din repertoriul Teatrului Tony Bulandra, regizat de un mare nume al teatrului mondial, cu o distribuție de excepție, v-a așteaptat pentru ultima oară în 2014. Nu ratați ocazia să-l vedeți pe Liviu Pintileasa în rolul celebrului Malvolio și în anul viitor – vă promitem că veți râde pe săturate!

Distribuția: Laura VASILIU, Elisabeta RÂMBOI, Liviu CHELOIU, Corneliu JIPA, Liviu PINTILEASA, Cosmina LIRCA, Virgil AIOANEI, Ștefan RUXANDRA, Costin CAMBIR, Iulia FERARU, Dan CLUCINSCHI, Mircea SILAGHI, Cătălin MAREȘ.

3 Decembrie 2014

 Nero, brac german (spectacol lectură – intrare liberă) – Teatrul Tony Bulandra își dorește mereu să sprijine creatorii târgovișteni, iar climatul teatral românesc are nevoie de dramaturgi cu idei proaspete. De aceea v-am propus acest spectacol lectură (un tip de spectacol „în lucru”, ca un atelier, în care actorii își citesc replicile și interpretează rolurile la modul schematic, pentru a da publicului o idee despre cum ar putea arăta un spectacol finisat) al unui text scris de Ionuț Cristache. O poveste emoționantă despre prietenia dintre un câine și un om, poezie în mișcare… O sală plină cu tineri a sărbătorit apariția unei cărți…

4 Decembrie 2014

Vivat Revista! –Teatrul de Revistă Constantin Tănase a venit în vizită la Târgoviște cu acest spectacol plin de „glamour”, cu Stela Popescu și Alexandru Arșinel, alături de Vasile Muraru, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Adriana Trandafir, Valentina Fătu, Anamaria Donosă, Liliana Mocanu, Cristian Simion și Nae Alexandru. Teatrul de revistă este poate cel mai bun liant între artiștii scenei și public, cel mai deschis, imediat și accesibil tip de spectacol, înglobând tot ceea ce creează fascinație, entuziasm și amuzament în Teatru. A fost un eveniment electrizant, cu o distribuție de excepție, cu muzică, cu dans și cu umor nemaipomenit, o sărbătoare a Teatrului de Revistă la cel mai înalt nivel, cu cea mai mare apropiere de public!

5 & 7 Decembrie 2014

Dis de dimineață a fost, poate, cel mai controversat spectacol de la Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra – o montare dură, plină de tensiune și de forță a textului Before Breakfast al lui Eugene O’Neill, în regia Alexandrei I. Popescu. Lăcrămioara Bradoschi și Bogdan Farcaș fac un cuplu scenic excelent, comunicând perfect prin gesturi subtile, care se pretează atât de bine unei reprezentații atât de intime.

6 Decembrie 2014

Tom și Jerry – „desenul animat cu asasini plătiți” este singura comedie contemporană de până acum în stagiunea 2014-2015 a Teatrului Tony Bulandra. Regizat de m.chris.nedeea, după un text scris de Rick Cleveland (autor premiat cu Emmy), Tom și Jerry este o comedie/musical despre cum meseria de asasin plătit poate avea banalitățile ei, mici conflicte de serviciu, plictiseli, supărări, satisfacții și provocări. Este un spectacol cu adevărat „rock’n’roll”, în care Cătălin Mareș și Dan Clucinschi se dau de ceasul morții să iasă totul bine.

Distribuția: Cătălin MAREȘ, Dan Clucinschi, Radu CÂMPEAN, Sebastian MARINA, Ionuț CONSTANTINESCU, Liviu CHELOIU, Ioana FARCAȘ, Cristian OLARU, Mircea SILAGHI, Miruna VÂJU, Mihai BĂLĂCEANU.

Live band: George PUIU, Mircea LASLO, Costin CAMBIR

9 Decembrie 2014

Năpasta – drama clasică a lui Caragiale, este montată într-o viziune modernă, în care accentul este pus pe realul poveștii și nu pe aura mistică a acesteia. Pentru regizorul Cătălin Chirilă, Anca – personajul principal – nu este victima perfectă ci, din contră, poate fi considerată vinovată pentru crimă. Piesa are în distribuție patru tineri actori deja bine cunoscuți de către publicul târgoviștean pentru performanțele din ultimii cinci ani: Delia LAZĂR, Bogdan FARCAȘ, Liviu CHELOIU și Sebastian BĂLĂȘOIU.

 10-12 Decembrie 2014, orele 11:00 și 14:00 și 13 Decembrie 2014, ora 11:00

Maestrul Boris Petroff revine pe Scena Mare a Teatrului Tony Bulandra cu spectacolul Poveste de Crăciun, bazat pe textul unanim cunoscut al lui Charles Dickens. Povestea înduioșătoare a lui Ebeneezer Scrooge este surprinsă minunat de viziunea Maestrului Petroff în acest spectacol plin de culoare, ideal pentru deschiderea sezonului sărbătorilor de iarnă. Am programat o sumedenie de reprezentații, în așa fel încât toți copiii și părinții să se poată bucura de această poveste. Iar dacă nu mai găsiți locuri în Decembrie, nu-i nimic, Povestea de Crăciun se va juca și în Ianuarie – în fond, ar trebui să păstrăm Crăciunul în suflet întreg anul!

Distribuție: Boris PETROFF, Mircea SILAGHI, Miruna VÂJU, Maria NICOLA, Delia LAZĂR, Ilie GHERGU, Costin CAMBIR, cu participarea Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare”, Târgoviște.

13 Decembrie 2014, ora 19:00

Tânăra regizoare Bianca Stânea ne aduce față în față cu celebrul text al lui Patrick Marber – Closer – o dramă complexă, cu ironii fine, care se citește și se joacă „printre rânduri”. Un spectacol contemporan din toate punctele de vedere, o explorare profundă a iubirii în formele sale cele mai vulnerabile, a nehotărârii și a îndoielii de sine, cu toate efectele pe care acest lucru le poate avea asupra cuplului. Scenografia lui Mc Ranin evocă un spațiu curat, modern, minimalist, iar performanța actoricească a Danielei Ruxandra MIHAI, a Lăcrămioarei BRADOSCHI, a lui Liviu CHELOIU și a lui Sebastian BĂLĂȘOIU fac din Closer unul din spectacolele cele mai actuale din repertoriul teatrului nostru, un spectacol cu care publicul poate relaționa ușor și în care se poate regăsi.

 14 Decembrie 2014, ora 18:30

Concertul de Crăciun al Filarmonicii Muntenia – Teatrul Tony Bulandra are deosebita onoare de a găzdui Concertul de Crăciun al Filarmonicii Muntenia. Iubitorii muzicii din Târgoviște au mult prea rar ocazia să se bucure de concerte de muzică clasică, dar Filarmonica Muntenia și Teatrul Tony Bulandra încep cu această ocazie un parteneriat care nu poate decât să crească și devină unul din semnele de marcă ale activității culturale din orașul Târgoviște. Concertul de Crăciun este așadar un adevărat eveniment special! Dragi melomani, vă așteptăm!

CE VA FI PE 20 DECEMBRIE – AVANPREMIERĂ BALCANICELE

La Teatrul Tony Bulandra au început repetițiile pentru spectacolul Balcanicele, de Jules Tasca, în regia lui Alexander Hausvater. Pe data de 20 decembrie va avea loc prima vizionare a spectacolului din a cărui distribuție fac parte Constantin Florescu, Carmen Ionescu, Liviu Cheloiu, Andreea Tănase, Cătălin Mareș, Elisabeta Râmboi, Liviu Pintileasa și Ioana Repciuc.