Laura Andreea STOICA – A fi creștin

laura_stoica_70

A fi creștin nu înseamnă să nu gândești, să nu îți pui întrebări despre ce și cum crezi. A fi creștin nu înseamnă să te faci cât mai mic în societate, de teamă să nu ți se ceară părerea asupra subiectelor despre care tu ai o viziune separată de restul lumii. A fi creștin nu înseamnă să fi ortodox, catolic, protestant…căci creștin e cel ce trăiește pentru a iubi, nu cel care doar aderă la o religie.

A fi creștin înseamnă să încerci să le oferi celorlalți o surpriză în fiecare zi…e efectul de „gură-căscată”, nu de „gură-cască”. Ești elementul antiteză: în loc să urăşti-iubești, în loc să judeci-înțelegi, în loc să minți-spui adevărul, în loc să acuzi-ierți și puneți voi un foarte lung etc.

A fi creştin nu înseamnă că ție îți e interzis să faci asta sau cealaltă. Că tu nu ai voie… A fi creştin înseamnă să realizezi că cineva te iubește în cel mai perfect mod, încât a murit ca tu să trăiești veșnic. Și ceea ce alții numesc ” tu nu ai voie să faci” eu numesc „nu îmi doresc să fac”. Pot spune că în Hristos există cea mai tare formă de democrație!! Ești liber să faci tot ce îți dorești, dar în momentul în care realizezi că viața e mai mult decât distracție efemeră și stimulare de simțuri, vei fi tu cel care se va concentra pe altfel de dorințe.

A fi creștin într-o lume din ce in ce mai laică, pot spune că pentru mine, e cea mai mare mândrie!

LAURA  ANDREEA  STOICA  este o domnișoară de CARABELLA ( clasa a XII-a ), energică, hotărâtă și totuși visătoare…