Petrică STOICA – Viaţa pe scurt

 

Petre_StoicaFără a avea pretenția că reinventez apa caldă, roata sau mersul lumii, mă simt jignit atunci când unii au impresia că mă pot îmbrobodi cu un zâmbet prefăcut, două vorbe cioplite în lemn și promisiuni pe care nici măcar un copil nu le mai înghite nemestecate. Probabil ar trebui să renunț la politețe, observ că în mintea unora ea se confundă cu naivitatea. Și, spre dezamăgirea celor unși cu toate alifiile, am un simț olfactiv bine dezvoltat, mai ales când ceva pute.

Un om care nu mai are nimic de pierdut devine cu adevărat liber. Și periculos…

Cum te îmbie unii cu vorbe mieroase, doar-doar vor reuși să scoată castanele fierbinți din foc și să prindă șarpele cu mâna altuia. Lupi îmbrăcați în piei de oaie, care cred că ciobanul mioritic doarme resemnat, așteptând să i se împlinească destinul… Mai degrabă afli adevărul din gura dușmanilor declarați decât din partea celor ce te „susțin” oficial.

Regula în țara asta minunată: locul sfințește omul, nu invers. Nu mai contează pe care dintre uși intri ca să ajungi acolo. I’ll take the road less travelled anyway. Fiindcă sunt un fraier cu principii într-o lume de „jmecheri”, unde consoanele se confundă între ele.

Dacă nu aș fi atât de obosit, atât de amețit de căldură și atât de stresat de avalanșa de lucruri pe care le am de făcut, azi ar fi o zi de luni perfectă. A, am uitat, ziua de luni este enervantă prin definiție.

Mai nebun decât nebunul este cel care se bagă de bunăvoie în aceeași troacă cu nebunul.

Am eu o vorbă: Fuck the American dream, live the Romanian nightmare…

Când îți vinzi trupul, se cheamă prostituție. Când îți vinzi mintea, se numește drept de proprietate intelectuală. Când îți vinzi caracterul și principiile, se numește evoluție pe scara ierarhică. Iar diferența dintre cele enumerate mai sus este …?