Andrei Mihail RADU – O melomană de modă nouă…

Andrei Mihai Radu 55Nu aș fi vrut să scriu aici, dar m-am săturat să tolerez la nesfârșit nesimțirea și prostia. În 17 martie, la Ateneul Român, la ora 19, a avut loc un concert al Filarmonicii „George Enescu”, avându-l ca solist pe violonistul David Grimal. Sărind peste alegerea inspirată a interpretării concertului de Ceaikovski (de aceea sala a fost arhiplină, câțiva din studenți, elevi și chiar oameni de rând fiind nevoiți sa stea în picioare sau pe scări), după 10 minute de la începerea concertului, își face apariția o doamnă (deși nu știu cât de doamnă era… Mi-a inspirat mai mult o educație primită în grajd, de la o vacă) trecută de prima tinerețe, este oarecum confuză și nemulțumită că trebuie să îl suporte pe Ceaikovski în picioare.

 După finele părții întâi a concertului, distinsa individă începe să dea din coate și să își facă loc printre noi, ca să se ducă să se așeze într-o lojă. I se face observație că deranjează, și mai mult, are tupeul să spună că „nu o învățăm noi pe ea și că e pauză între PIESE”  (deși pe scenă se interpreta un concert, nu o piesă… Dar nu are rost să intru în detalii, cine vrea să ştie, se informează)

Ar fi trebuit să nu îi dau voie să treacă de noi, dar cu animalele, când se enervează, nu te pui! Și era păcat de Ceaikovski… Aș vrea ca prin statusul ăsta să dau un semnal de alarmă, că poate începem să știm să ne comportăm (mai ales în spații culturale)…  Cine vrea, răspândește, cine nu, îl rog să nu calce la vreun concert!